~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................* Διαδικτυακές σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα... *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~

....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας...................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ειδήσεις

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ "ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΙ" ΚΑΙ Η ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

    ΠΟΛΙΤΙΚΑ   ΘΕΜΑΤΑ     
Γράφει ο Βαγγέλης  Μητράκος


«Το ρουσφέτι είναι λίγο φυσικότερο από την φυσική αναπνοή.  Εμείς οι αριστεροί το ρουσφέτι το ονομάζουμε ηθικό πλεονέκτημα. Αυτό θα λέμε όσο είμαστε στην κυβέρνηση και μετά θα ξεχαστεί»
Κ. ΖΟΥΡΑΡΙΣ – 14/4/2016


Η
 πρόσφατη  προκλητική πρόσληψη μετακλητής υπαλλήλου  στο γραφείο του Σπίρτζη (προοριζόταν για  «DJ»  στον ΟΑΣ αλλά «τους πήραν χαμπάρι») σε συνδυασμό με την άλλη (επίσης πρόσφατη) πρόσληψη μετακλητής 79χρονης(!!!)  στο γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη (τέως ιδιαιτέρα του Κων. Μητσοτάκη) δείχνουν για μια ακόμα φορά την κορυφή του παγόβουνου των προνομίων που απολαμβάνουν οι πολιτικοί, αλλά και το ρουφετολογικό-κομματικό κράτος που στήνουν, για να βολεύουν τους ημετέρους, για να δημιουργούν κομματικούς στρατούς και για να διαιωνίζουν την εξουσία τους.
Την ώρα που οι λαϊκές τάξεις έχουν γονατίσει από τη φτώχεια και η χώρα ξεπουλιέται όσο-όσο , την ώρα που νέοι επιστήμονες βουλιάζουν στην ανεργία ή φεύγουν στο εξωτερικό , την ώρα που στο δημόσιο υπηρετούν προσοντούχοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες των Υπουργών, πολιτικών προσώπων (Γενικών και Ειδικών Γραμματέων) και  Βουλευτών , το όργιο των προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων συνεχίζεται ΚΑΙ επί ΣΥΡΙΖΑ, για να αποδειχθεί περίτρανα, πως η τάξη των πολιτικών παρασιτεί σε βάρος του λαού, πως μια κάστα προνομιούχος παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα που απαιτεί ισότητα, αξιοκρατία και διαφάνεια και πως τα κόμματα εξουσίας είναι ΙΔΙΑ, τελικά,  ασχέτως των διαφορών που επικαλούνται και των κοκορομαχιών που στήνουν στη βουλή προκειμένου να εγκλωβίζουν τους ψηφοφόρους τους στα κομματικά μαντριά.
Ο θεσμός των μετακλητών υπαλλήλων που επιλέγονται και προσλαμβάνονται  μέσα σε καθεστώς ασυδοσίας ,  με μοναδικό κριτήριο τον απόλυτο κομματικό ημετερισμό (πρόκειται για κομματικά στελέχη ή πρόσωπα που  προέρχονται από την εκλογική περιφέρεια του εκάστοτε πολιτικού, ή, ακόμη χειρότερα , απλώς συγγενείς...) είναι ένας δαπανηρός θεσμός  που συντηρεί τα βουλευτικά – πολιτικά – κομματικά προνόμια και το πελατειακό κράτος , ώστε να αναπαράγεται ο δικομματισμός. Ενώ το κομματικό σύστημα εξουσίας με το ένα χέρι υπογράφει μνημόνια υποτέλειας  και φτωχοποιεί το λαό με το άλλο υπογράφει ρουσφετολογικά όργια τα οποία πληρώνονται από το αίμα του λαού .
Ο  ελληνικός λαός  πέρα από την υποχρέωση που έχει να αποτινάξει από πάνω του το άγος των μνημονίων οφείλει να αγωνιστεί παράλληλα και για τη συντριβή αυτού άρρωστου κομματικού κράτους και του σάπιου πολιτικού κατεστημένου και την αντικατάστασή τους με ένα κράτος κι ένα πολιτικό σύστημα δίκαιο , τίμιο και υγιές που πραγματικά θα σέβεται και θα υπηρετεί τη χώρα και τον πολίτη .

(H φωτογραφία από το «ΠΟΝΤΙΚΙ»)

 25-9-2017 
                                                                                     Βαγγέλης  Μητράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ