~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................* Διαδικτυακές σελίδες για τα σύγχρονα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα... *
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~

....................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"


Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
....................... Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τους φόβους μας...................................................Les Brown
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ειδήσεις

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας "Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή"




Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών
Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 11635 Αθήνα



Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (International Science Film Festival of Athens-ISFFA) που διοργανώνει το Caid Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης. Το 10ο ISFFA θα διεξαχθεί από 17 Οκτωβρίου έως και 23 Οκτωβρίου 2016 και θα λάβει χώρα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48).
Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση που στη φετινή διοργάνωση έχουμε αξιόλογες συμμετοχές ντοκιμαντέρ, πάνω από 70 συμμετοχές έως σήμερα από το εξωτερικό, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και θεματικών όπως: Θετικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες, Βιολογία και Γενετική, Αστρονομία, Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Ιστορία και Τέχνη, Ιστορία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.
Το Φεστιβάλ από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, φροντίζει εκτός από το απολαυστικό μέσο του κινηματογράφου, να πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, μαθητικές προβολές, εκθέσεις, συνδιοργανώσεις διαλέξεων με Πανεπιστήμια και συνεργασίες με μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού), που βοηθούν στην πιο αποτελεσματική διάδοση της επιστημονικής γνώσης. 
Ολα τα φίλμ έχουν ελληνικούς υπότιτλους και όπως κάθε χρόνο η είσοδος ειναι ελεύθερη.
Για την 10η διοργάνωσή του θα πλαισιωθεί με παράλληλες εκδηλώσεις που θα έχουν ως γενικό θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε τη σημασία της κλιματικής αλλαγής και την επιρροή της στην καθημερινότητα μας, και το πιο σημαντικό στο μέλλον μας. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό μας και να "χτυπήσουν το καμπανάκι" για το περιβάλλον, με παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, καθώς και εργαστήρια για νέους. 
Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ραντεβού μαζί σας, σε μια συνάντηση επιστημονικής γνώσης όπως αυτή εκφράζεται στις διάφορες μορφές τέχνης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ